Slut i lager

Den falska vikten
av Joseph Roth

100kr

SLUTSÅLD

Artikelnr: ISBN: 978-91-85191-04-8 Kategorier: , , Taggar: , ,

Beskrivning

Till staden Zlotogrod i den habsburgska dubbelmonarkins östligaste utkant anländer en ny vågmästare med uppgift att kontrollera köpmännens måttstockar och vikter. Den nye vågmästaren är en rättskaffens man, van att lyda order och göra sin plikt. Men bland de besynnerliga människorna i den halvt laglösa gränsmarken mellan öst och väst visar det sig snart att hans rättskaffenhet inte räcker långt.

Joseph Roths roman om den plikttrogne vågmästaren Anselm Eibenschütz är en fantasifull och till synes enkel saga om en hederlig människa som ensam försöker hålla på det rätta i en korrumperad och illvillig omgivning. Men är verkligen Eibenschütz den rättskaffens hjälte som han tror sig vara? Och var går gränsen mellan plikt och person?

Utgåvan har försetts med ett efterord av Staffan Vahlquist.

Översättning från: Tyska
Översättare: Nils Håkanson

 

Joseph Roth föddes 1894 i en judisk familj i Brody i österrikiska Galizien. Under mellankrigstiden blev han välkänd i Österrike och Tyskland som såväl författare som journalist. 1933 gick Joseph Roth i exil i Frankrike, där han avled 1939 till följd av ett långvarigt alkoholmissbruk. Bland de verk som utkommit på svenska, förutom Den falska vikten, återfinns bland annat Radetzkymarschen, Job och Legenden om den helige drinkaren.

 

PRESSKLIPP

”Det är en kraftfull, för att inte säga fruktansvärd historia den skicklige Joseph Roth dukar upp.”
Gefle Dagblad

Mer information

ISBN

978-91-85191-04-8

Bandtyp

Inbunden, 160 s.

Grafisk form

Lars Paulsrud