Slut i lager

Kapucinerkryptan
av Joseph Roth

159kr

SLUTSÅLD

Artikelnr: 978-91-85191-99-4 Kategorier: , , , Taggar: , ,

Beskrivning

Kapucinerkryptan i Wien är de habsburgska kejsarnas begravningsplats. Det är också gravitationspunkten i denna roman – Joseph Roths sista och en fristående uppföljare till hans välkända Radetzkymarschen.
Berättelsen kretsar kring rikemanssonen Franz Ferdinand Trotta och tar sin början vid tiden för första världskrigets utbrott. Den unge Trotta och hans vänner lever ett lättsinnigt och blaserat liv i Wien. När kriget kommer hälsar de det först med entusiasm, men drömmarna om ära och hjälte­mod ändar snart i nederlag och nesa. Efter fyra år i rysk fångenskap återvänder Trotta till Wien och försöker förgäves göra sig hemmastadd i det nya Österrike som uppstått efter kejsare Franz Josephs död och monarkins fall. Hans förmögenhet har ätits upp av krigsspekulation och inflation och hans i hast ingångna äktenskap orsakar oväntade problem. I bakgrunden tornar nya moln upp sig på den politiska horisonten: det nazistiska maktövertagandet rycker allt närmare.
Genom ett rikt persongalleri och miljöer från såväl Wien som den galiziska landsbygden och den sibiriska ödemarken fångar Roth hela dramatiken i det habsburgska Central­europas undergång.

Kapucinerkryptan presenteras här för första gången på svenska. Översättningen är gjord av Staffan Vahlquist som också har försett utgåvan med ett efterord.

Mer information

Grafisk form

Carl Ehrenkrona

Bandtyp

Inbunden, 238 s.

ISBN

978-91-85191-99-4